E-mail: lauracsodaorszaga@gmail.com

2011. október 30., vasárnap

Bagoly

Javában itt van már az ősz, és én már ilyenkor elkezdem etetni a kis madarakat, amik csapatokban telepednek be az udvarunkra a tél közeledtével. Nagyon rajongok ezekért az apró kis csodákért, valahogy mindig is lenyűgöztek színeikkel, csoda muzsikájukkal.. Gyakori vendégünk a szén cinegék, a tengelicek, a zöldikék, a fekete rigók, a balkáni gerlék, de volt már itt meggyvágó, erdei pinty és sárgafejű királyka is. Na meg persze rengeteg veréb, de őket nem igazán szeretem, mert mindig lecsipkedik az aranyeső rügyeit.
Egyszer sikerült egy nagyszerű pillanatot megörökítenem a kis szerelmes balkáni gerle páromról:


Én "oda meg vissza " vagyok ettől képtől. :) Benne van minden, a meghittség, a szerelem, a tisztaság, őszinteség ...számomra ezek nagyon sokat jelentenek.
Tavaly egy hirtelen jött ötletem hatására, barkácsoltam egy újabb etetőt a kert téli vendégeinek. Nézzétek csak:


Jó, nem mondom, hogy hibátlan, de szerintem egy lánytól azért nem rossz. :))) Szerencsére kellően magasan is van ahhoz, hogy a két betyár kutyusom ne érje el őket, mert bizony ők vérbeli profik vadászat terén...és ami betéved az udvarunkra, és nem elég gyors, annak kampec.
De  térjünk vissza az eredeti témához, a baglyokhoz! Érdekes módon a baglyok talán az egyetlen madarak (a postagalambokon kívül), amik annyira nem állnak közel hozzám ...talán a hideg , félelmetes külsejük miatt. Ellenben rajzolt, mesebeli formájukat egyszerűen imádom! Kicsit ellentmondásos, de ez így van. Mostanában élek-halok minden baglyos kiegészítőért, legyen az ékszer, kulcstartó, bögre...akármi! És szerintem ezzel nem vagyok egyedül, így készítettem minden színben pompázó, csillogó-villogó dizájn baglyokat. Íme:








 Hogy tetszenek? :)




4 megjegyzés:

  1. Úristen ezek nagyon szépek! Igazán tehetséges vagy:D

    VálaszTörlés
  2. Kedves laura!
    Nagyon szépek a munkáid!!Én őrűlt bagoly mániás vagyok,úgyhogy szeretnék én is valami hasonlót alkotni.Ezek miből vannak?????
    Várom válaszod:N.Lídia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lídia! Köszönöm! Örülök, hogy tetszenek a munkáim, bár ezeket még a kezdetek kezdetén készítettem. Süthető gyurmából készülnek az ékszereim.

      Törlés